16 maj 2007

... gås BAOB (Uppdatering, Leif Borr)

Sommarhelvetet gör sig mer och mer gällande och då är det skönt att veta att alla bandyintresserade i bandylandet Sverige trots allt sitter med sin bandyluppar och kollar alla gamla uppgifter i BAOB. Så har en anomymus scribentus gjort och kommit med en del nya uppgifter om den legendariske bandyspelaren Leif Borr.

Det vi saknar nu är egentligen endast när han föddes, var och när han gick bort? Iofs vre det ju inte helt fel med en bild också, men det kanske är för mycket begärt :-)

B
Borr, Leif, bandyspelare, född i Hällefors, spelade i Hällefors, Lesjöfors, Örebro och i Västanfors innan han kom till Vetlanda BK i slutet på 1960-talet. Han var en tekniker, notorisk målskytt, snabb på skridskorna, men tyvärr även likt en annan särling och bolljoxare från "Söder" snabb till "glaset". Var "Pressens son" i en match mot bandylandslaget.

Han blev snabbt vetlandapublikens stora favorit. Alla bandyvänner minns med glädje DM-finalen 1969, då Leif var på sitt bästa bandyhumör och var inblandad i det mesta som hände i den matchen!! Leif Borr fick en kort bandykarriär och ett kort liv, han avled, enligt välunderrättade källor, för många år sedan.

Bandylexikon - BAOB ... zlip.to/bandylexikon/

"BAOB - Det lilla lexikonet, med det stora innehållet"

"BAOB - På nätet sedan oktober 2005"


.. och trots att sommarvärmen tränger in sig mer och mer i våra trånga liv, glöm inte att bandy alltid är bäst på Det röda nystanet

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar