11 maj 2007

Kapten Palmbergs sanningar

Om endast några timmar, nåja men ikväll möter Le Boyz du Dejan Tranås FF i en mycket mycket viktig bortamatch i fotbollens division 4 Elit. Vi fick ju om inte mycket, så i alla fall något överraskande stryk mot Bredaryd i lördags.

Jag skrev igår lite om dagens match och om hur jag funderat över vad som gick snett då och vad som gått snett i dom två första matcherna. Så gör man när man är en hängiven supporter. Man analyserar och försöker på detta sätt snabbare komma över förluster och missade poäng!

En annan som säkert analyserat säsongsinledningen är våran lagkapten, hädanefter kort och gott "Kapten Palmberg". Han intervjuas på FF:s grusplanssajt. Enligt Kapten Palmbergs analys har vi förlorat för många närkamper och andrabollar, men han tycker också att vi inte ska gräva ner oss till Nya Zeeland, för vi har ju inte blivit utspelade och vi har skapat chanser ...

Men att han inte är helt nöjd med lagets insats mot Bredaryd förstår man på hans svar om det finns något positivt vi kan ta med från den matchen? Då svarar han som Rolf Skoglund skulle gjort om han varit fotbollsspelare: - "Det var fint väder".

Så svarar en kapten som vill sitt lags bästa! Så svarar endast en kapten som i rakt nedstigande led är en äkta "Netto-avkomma".

Enligt Lind på samma grusplan, har träningen flutit på lika bra som Emåns vatten, men som den hängivne gröne supporter man är blir man ju lite orolig när man ser nedanstående bild från ett av många träningspass!!



Vad tränar man till?? Sommarens charterresa till Mallorca?? Det är inte utan att man mycket oroligt börjar förstå att tiderna förändras, eller hur brorsan? Och då inte bara träningstiderna! På din och min tid kallades det inte träning när vi satt på en madrass! Vad är det han kollar efter? Brudarna eller på att kyparna ska komma med sangrian? Och inte var det träning när man låg på rygg och likt nån j-a rysk balettdansös viftar med fötterna i luften?? :-)

Nåväl nu är det som det är och det är bara att önska Frallan, Petter, JP, Jollinho, Nisse The Man, Cribba, Leek, Palmberg, Marre, Johan, Steff, Rode, Baris, Denniz, Edis och Ibbe lycka till när det dags att inta Ängaryds IP ikväll och mitt tips blir 0-2.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

  1. Madrasser? På min tid fick vi ligga direkt på gräset och göra sitt-ups men tiderna ändras ju!!

    SvaraRadera
  2. Ja men precis, madrasser??
    Vart är vi på väg??
    Lumpen gjorde män av pojkarna och fotbollsträningarna gjorde oss till fotbollsspelare!!
    Övningar på madrasser gjorde vi på fritiden!!

    SvaraRadera