21 juni 2007

Dagens Vetlanda

Chocktillstånd!
Snuset är 10 kronor dyrare per stock på Willys jämfört med min lokala snushandlare på Sibyllegatan. Hrmf. Å andra sidan får man dosor med betydligt färskare innehåll. Men pengar är ju alltid pengar och smaken är ju alltid delad ;-)

ICA-MAXI
Morgonen inleddes i högsta fart. Inte av undertecknad, men av stadens samlade pensionärskår. Jag har aldrig sett en sådan kamp om nummerlappar till charkdisken. Har aldrig varit med om maken, från alla håll kom dom, med kundvagnar stora som grävskoporna skopor.

Hade inte reagerat om det varit på Systembolaget, men att människor har så bråttom att få sin inlagda midsommar sill. Hrmf. En stilla tanke till alla dom som blev utan :D.

Skeptisk! Jag är skeptisk till att pensionärer har det dåligt ställt! Dom jag såg må enligt alla bankkonton ha det knapert, men i madrasserna där är det fullt med klöver!

Stadens torg.
Här var det lugnt. De skyldiga fick ju avgå. Den småländska rättvisan är skipad. Alla berörda är erbjudna ett livslång medlemsskap i motorklubben "Outlaws".

Illharjen, naturreservatet i stadens östra utkant fick sig en genomkörare per cykel och via den gamla badplatsen och sommarstugeområdet Sandlandet nåddes ...

Illharjen VetlandaIllharjen Vetlanda
Illharjen VetlandaEmån Vetlanda

Illharjen Vetlanda

Emån Vetlanda

Emån VetlandaEmån Vetlanda

Gammalt jarnvagsspar Vetlanda

.. slutmålet Östanå vid pass 11:00.

Östanå hållplats Vetlanda

Och där, där var han ...

Där var han den under vintern för isen på Tjustkulle så oersättlige ismaskinisten han Wallin, troligtvis Sveriges bästa ismakare. Under det långa sommarhelvetet är han den som sköter om detta vackra camping och rekreationsområde vid kanten av Grumlan. Spola isen ...

Till slut en GLAD MIDSOMMAR ...

Glad Midsommar

Andra bloggar om:

5 kommentarer:

  1. Efter att sett dina bilder förstår jag varför jag lämnade Fagersta för detta vackra landskap som kallas småland. En Glad midsommar och vi kanske ses vid paradisvallen under dagen om du är där

    SvaraRadera
  2. Gladan midsommar du mä. Trots att Öster numera ligger ända nere vid Nordpolen eller Nord-Polen.

    SvaraRadera
  3. herrarna i olika hagar:
    Gladan tillbaka.

    Men Fagersta är väl ganska fagert hä mä??
    Lind och Paradiset! Hrmf!!

    Men varför var du tvungen, mr fronning att nämna detta sista, när jag betalar dyra pyskologipengar för att glömma! Nu är jag ju tillbaka i ruta ett!! "Poetjävel" :-)

    SvaraRadera
  4. En glader midsommar!!

    Hälsas från båten till er alla i metropolen.

    //sin

    via ett telesnor nät...

    SvaraRadera
  5. syndarn:
    Är det verkligen sant! Via Telesnor. Ofattbart. Vad är det som händer i världen`:-) Tillbaka hlsningar!

    SvaraRadera