09 juni 2007

What a Messi

Vilken otrolig fotbollsafton det blev! Barca hade ligaguldet i sin hand, eller kanske rättare skrivit i Messis hand. Men, när de båda matcherna blåstes av är det fortfarande Real som har guldläget.

Det mesta ikväll handlade om Barcas argentinske mittfältsstjärna Leo Messi. Han var kvällens dr Jekyll och mr Hyde. Han gör en lysande match, dominerar fullständigt och gör två mål. Men tyvärr kom och kommer debatten efteråt att handla om hans kvitteringsmål i slutet första halvleken. Han gör en direkt kopia av sin idol Maradonnas mål mot England 1986. Han slår in bollen med vänsterhanden. Ett riktigt fuskmål och det kändes oerhört trist. Så vill vi inte vinna matcher, så vill vi inte vinna ligaguld!!



Real Madrid låg under med 1-0 i paus och i det läget var ligaguldet i Barcelonas hamn. När Messi så gör 2-1 mot Espanyol och Barcelona dominerar totalt, samidigt som Zaragoza gör 2-1 på Real, då känns det som om ...

Men det blir en total scenförändring. Espanyol kvitterar i den 89;e minuten genom Tamudo, hans andra i matchen. Ett mål som visade varför det troligtvis inte blir något guld i år. Barcas försvarspel. Det håller inte. Vid Tamudos kvittering var det rena rama "Flykten från hönsgården" igeeen!



Samtidigt på en arena i Zaragoza kvitterar Real till 2-2 även det i den 89;e minuten. Målskytt van Nistelrooy!! Ständigt denne van Nistelrooy och ständigt dessa avgörande i slutet av matcherna för Real.

Ridå.

Inför den sista omgången är positionerna oförändrade. Barca och Real har vardera 73 poäng och Sevilla som fick oavgjort 0-0 mot Mallorca skuggar med 71. Men tack vare den spanska regeln att det är inbördes möten som räknas när lagen har lika många poäng är det Madrid som toppar tabellen.

I den sista omgången möter Real Madrid Mallorca på hemmaplan. Ett drömläge, ett guldläge man tyvärr inte missar. Barca möter Gimnastic Tarragona på bortaplan och Sevilla tar emot Villareal, men det känns som om guldet blev till sand i kvällens 89:e matchminut ...

Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

  1. Trist att denna typ av fusk inte kan beivras i efterhand genom en kännbar avstängning.

    SvaraRadera
  2. Trots att jag håller på Barca, känns det skönt att inte guldstriden avgörs med Messis mål!

    Bestraffning i efterhand/ att kunna använda sig av filmmaterial, det kommer nog vad det lider.
    Han Olof Lundh på fotbollskanalen.se tog upp detta ämne i en krönika nyligen.
    Kan inte tänka mig annat än att det diskuteras inom UEFa och Fifa ..

    SvaraRadera
  3. Sådanna bestraffningar förstör fotbollen. Det är domaren som dömer och så ska det vara. Såfall så ska man väl också stänga av spelare i efterhand när dom, drar i tröjan, filmar, maskar osv. Det är lika mycket fusk att slå in bollen med handen, som att filma till sig en straff som det blir mål av.

    SvaraRadera
  4. anonymus scribentus:
    Jag är helt överens med dig!
    Men jag tror att det diskuteras högt upp i UEFA-korridorerna.
    Men som jag ser det är det oerhört svårt att få någon rättvisa i om man efteråt ska börja bedöma en match!!

    SvaraRadera