30 juni 2007

Dagens Vetlanda

Vetlanda förvandlas idag till en konstens huvudstad! Tre vernissage på samma dag i en stad med 13 000 invånare! Finns det något liknande i världen?? Hur många vernissage måste det vara i den kungliga hufvudstaden för att den ska kunna mäta sig?? Har inte den matematiskt blekaste, men många måste det vara.

Nåväl tillbaka till konstmetropolen och de olika utställningarna. På Vetlanda museum ställer Leif Mattsson ut med bl.a. motiv inspirerade ur Ikea-katalogen och i Konstföreningens hus är det sommarutställning med glas från Pukebergs glasbruk och målningar av ölandskonstnären Per Skogler.

Dock är jag mest intresserad av vad han "konsthandlarn" hittar på i sitt galleri på Storgatan. Igår var persiennerna nerdragna i värsta Tom Waits-stilen. Is he building something??

Det jag vet är att det bl.a. blir en homage till den nyligen bortgångne John-Orvar Lake och Michiaru Kikuchi, som är en av japans största papperskonstnärer .

Tyvärr missar jag alla tre vernissagen på grund av ett ångande äventyr??, men helt garanterat kommer jag åter till utställningen på galleri Tavlan å ramen.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar