06 juni 2007

Lägg ner TV3

Sverige vinner enkelt med 5-0 över Island och marschen mot EM 2008 går vidare. Matchen är inte så mycket att orda om, för det blev ingen match. Island bjöd inte på mycket till motstånd.



Nu var dock inte Island sämst ikväll, det var som vanligt sändningen från TV3. Det är ett bedrövligt trist gäng som man skrapat ihop. Kommentatorn Henrik Strömblad och hans bisittare Glenn Hysén tar död på allt intresse för matchen, det är bara en massa rundsnack och när det bränner till, när det kan behövas en expert på plats för att se vad som händer! Då är Glenn Hysén någon annanstans.

I den 51:a minuten får en islänning bollen på handen. Straff eller inte straff, ja då ser inte Glenn, inte ens på den efterföljande reprisen kan han avgöra om det är straff. Alla vi andra ser tydligt att det egentligen ska vara straff. Sverige gör sedan 5-0 efter en mycket märklig situation. När domaren friar och inte blåser för handsen, slutar alla att spela och till slut kan Allbäck jonglerande slå i femman!!

Händer det något nere vid planens kanter ja då ilar Åke Unger ut och då är det bara att skruva ner ljudet.

I studion är det om möjligt än värre, gamle trötte Runheim tillsammans med den ännu äldre och tröttare Nordahl gör inte en människa glad. Det spelades inte bara bättre boll på pappa Gunnars tid, det analyserades även betydligt bättre! Johan Mjällby är den enda som ger lite kvalitativa kommentarer.

I den 74:e minuten byts Zlatan in. Zlatan Ibrahimovic gör comeback i det svenska landslaget. Jublet stiger.

Måste bara nämna Marcus Rosenberg, som jag sågade tidigare idag. I den första halvleken agerade han precis så som han brukar, precis så som jag förutspådde. Men så gör han 4-0 i den andra och efter det så har han varit mycket bättre. Med ett härligt självförtroende har han tagit för sig betydligt mer och gjort en väldigt bra insats. Rätt ska vara rätt!

Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

  1. Fast det känns faktiskt som att det är ett undantag att de unga i offensiven presterar.

    Zlatan, Rosenberg eller Källström känns inte självklara. Det är bara de rutinerade rävarna vi kan lita på.

    Vi har ingen Ronaldo eller Rooney.

    SvaraRadera
  2. Att Rosenberg presterar känns som ett undantag!!

    Zlatan litar jag på, han levererar.

    Källström har svårare att övertyga.

    SvaraRadera
  3. Tacka vet jag Grankvist, men han ska inte hålla på med TV. Han är bäst i radio!

    SvaraRadera
  4. Helt överens.
    Granqvist är guld, men han gör sig inte riktigt lika bra när han är i femman.
    Och numera kan man ju inte göra klassikern längre???
    Att man har TV-bilden och radioljudet!!

    SvaraRadera