29 juni 2007

... gås den nya kulturpolitiken ..

Lena Adelssohn LliljerothIgår presenterade hon Adelsson-Liljeroth sina och regeringens tankar kring en ny kulturpolitik. Eller rättare skrivet hon skulle presentera ...

För som jag ser det eller läser det så är det ju ingenting! I hennes "tankeupprop" finns bara en massa självklarheter och klyschor staplade på varandra!

"Kultur föder kreativitet". "Att kultur efterfrågas visar på behov och ger kulturen styrka". "Kulturens frihet värnas bäst när den stöds av så många som möjligt", är ju klyschor som hämtade ur vilken skoluppsats som helst!

Men vad hon och regeringen vill det är svårare att hitta. Hon skriver att hon är starkt kritiskt till den passivitet och brist på nytänkade som sossarna stått för, men är det är svårt att hitta något i hennes tankar som andas nytänkande??

Bara att man vill enas och samla alla kring kulturpolitiken, gör inte att undertecknad känner samma markering, "att regeringen lägger stor vikt vid kulturens frågor"!!

Tyvärr känns de flesta frågorna obesvarade och hennes tankar känns mest som ett jaha och ett blaha blaha ...

.. och inte ett ord om bandy??

.. men man har ju utsett en kommitté ...


Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

  1. Ja, jag håller med. Det var svårt också för mig att få kläm på vad är det som hon och regeringen vill egentligen göra när det gäller kultur.

    SvaraRadera
  2. Den som lever får se, sa njuren!!

    SvaraRadera
  3. ..bara hjärtat hänger me'.

    SvaraRadera
  4. .. så blir det inget stopp i stuprören!

    SvaraRadera