04 maj 2007

... gås Bredaryd ..

Imorgon lördag möter di gröne Bredaryds IK hemma på Vallen. Match i divison 4 Västra Elit. En viktig match! Vi har två oavgjorda med oss från de inledande omgångarna, vilket är bra, men inte tillräckligt. Det krävs en seger imorgon. Det krävs en seger, för att vi inte ska tappa kontakten med lagen i tabelltoppen.

Vad vet vi då om Bredaryd? Tja inte är det mycket! Fotbollsmässigt fick dom stryk i första omgången mot Ryssby med 3-1, samma Ryssby som fick 0-0 mot oss. I förra omgången chockade dom hela fotbollsvärlden med att på bortaplan vinna över Tranås. Men för oss som följer de vackra sporten bandy, kom detta inte som någon överraskning. Tranås är ju en idrottsstad på dekis, bandylaget fick ju respass ur bandyettan ...

Så fotbollsmässigt är jag inte speciellt orolig. Det som oroar mig mer, det som kan göra att fotbollslaget från Bredaryd kan bjuda oss visst motstånd är deras syn på kulturlivet? Kollade in bygdens hemsida och fann till min häpnad att under navigationspunkten Fritid, turism och kultur, nämner man precis som alla andra sådan häringa hemsidor, att det myllrar av föreningar och annat smått och gott som folk i bredaryd kan pyssla med på sin fritid ...

"Ett rikt fritidsliv är för många synonymt med livskvalitet. I Bredaryd och Lanna finns inte mindre än 22 föreningar och organisationer, alla med sin speciella inriktning."

Så långt är allt lugnt. Men raderna efter dessa, under samma punkt, gör att det börjar det att brännas under dobbarna??!!

"Sport, konst, öl eller spännande fågelarter - välj det som passar dig bäst."

Jag blir klart oroad när man på detta sätt, utan hämningar låter sina medborgare leva i en miljö där man låter medborgarna fritt välja mellan att dricka pilsner och/eller kolla in fåglar. Sånt gör mig lite nervös! Det är inte utan att min erfarenhet säger mig att folk från sådan här bygder, bygder med en sådan härlig och fri inställning till livet, ofta är oerhört skickliga idrottsutövare. Så jag hissar en Hagge Geigert-flagga, en flagga som är lika med en varningsflagga.

Det som talar för det gröna laget är framför allt att vi på alla positioner har betydligt bättre spelare och detta trots att vi har muskelbristningar och andra virussjukdomar som härjar i truppen. Men dessutom vet jag att alla i BIK vill hem fort. Dom vill hem så fort som möjligt, så att dom utvilade kan medverka i Bredaryds världsberömda kulturdag som infaller på söndag den 6 maj!! Detta kommer att splittra dom, detta kommer att försämra deras koncentration på själva matchen!

Med allt detta i min Bullens pilsnerkorvbag blir mitt tips 3-1 till la Squadra Verde.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar