27 augusti 2007

... gås BAOB (uppdatering, Hörna)

Ett bandylexikon av BAOB:s dignitet måste ju alltid ligga i framkanten, alltid var med det senaste, det kan ju inte vara långt ut i hörnorna och snurra, nej uppdaterat ska det vara och det är det nu ...

H
Hörna, blir det om man förpassar bollen över den egna kortlinjen. Många tror att regeln skapades av Tranåsbon Lennart Hyland på 1950-talet, men det är fel. Han skapade visserligen en egen hörna, men bandyns hörnor är äldre än så. Hörna i bandy är en direkt målchans.

Bandybanan har fyra hörn och i varje sådant står det en hörnflagga. En av spelarna i laget som fått hörna slår därifrån in bollen till de uppställda skyttarna. Lagen övar in många olika varianter för att lura motståndarna. Handbollen må ha skapat "Gurkburken", men "Syltburken" är ren hörnvariant i bandyn, skapad av Vetlanda BK redan på 1960-talet.

Laget som fått hörna emot sig måste ställa upp hela sitt lag i och bredvid buren för att rusa mot motståndarnas skytt. Även detta s.k. "rus" övar lagen på, men endast måndagar. Detta på grund av smärta och skaderisk. Det gör inte bara ont när knoppar brista, även en bandyboll typ på låret känns ...

















Så fort domaren blåst för hörna vädjar den portföljförsedda publiken mål. Det har skapats speciella ramsor som skallar från läktarna ...

"Nu när ni fått en hörna, laga så ni får nåt förna"

Under de senaste säsongerna har bandyns egna förbund märkligt nog larvat sig med att prova nya regler när det gäller hörnorna. Hörnorna är för tidskrävande och matchavgörande!!?? Trams säger vi på BAOB, trams. Vadå tidskrävande? Vi har all tid i världen så nog hinner vi med några hörnor då och då.

Matchavgörande!!?? Men för sjutton förbundsgubbar, det är ju det vill ha, vi vill ju inget hellre än att matcherna ska avgöras. Nej ni goa förbundsgubbar, ska ni jobba med förslag som lockar fler till bandyn, så rör inte våra hörnor. Vill ni ha mer publik, gladare publik satsa på korven istället. Ropen skalla, bättre korv till alla!

Här är några länkar till gåsen och andra bloggar där man diskuterat förbundets hörniga idéer.

* gåsen 6/12 2005
* gåsen 26/8 2007
* huvudläktar'n 25/8 2007

Och kära bandyvänner det är sådana här varianter som förbundet jobbar på att få bort, för ju färre hörnor, ju färre sådana här fantastiska hörnvarianter.



BAOB
- bio
presenterar
Årets hörnmål??
PG dundrar in ...




Var det någon som skrev "syltburken". Vi är många som fortfarande undrar om Hammarbys idrottspsykologer fått någon rätsida på de gröna spelarna?

Se även Bandysyltburken, men det är en helt annan burk!

BAOB - Bandylexikon på nätetBandylexikon - BAOB ... zlip.to/bandylexikon/

"BAOB - Det lilla lexikonet, med det stora innehållet"

"BAOB - På nätet sedan oktober 2005"


Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

  1. Uppdaterat ska det va!
    Uppdaterat är det nu!
    Amen!
    ge fan i våra hörnor!

    SvaraRadera
  2. Apselut hörnor ska vara uppdaterade!!

    SvaraRadera