25 augusti 2007

... gås BAOB (uppdatering, IFK Vänersborg)

I
IFK Vänersborg, bandyklubben som slutade utvecklas. IFK Vänersborg bildades 1911 och alla i han Sjöbergs Lilla Paris dansade och sjöng på de regntunga gatorna, men efter den dagen har klubben bara blivit ett sorgebarn, en komedi, en pilsnerfilm och man har fått det mindre roliga smeknamnet "Laget utan framgångar" i hela bandysverige!

Många äro de som t.o.m. ifrågasätter om IFK Vänersborg ska räknas in bland bandyklubbarna. Vänersborg är och förblir en fiske- och båtstad och det enda som kan ändra på det är, att man fyller igen Trollehättekanalen, så att man tappar kontakten med Vänern ... för den sjön är enligt turistreklamen "En källa till avkoppling", och att spela bandy är ingen avkoppling, bandy är hårt och tufft arbete. Vill man nå långt inom bandyn, då kan man inte ha en källa till avkoppling som närmsta granne, då måste man ha tjust- och andra kullar i närheten där man kan träna upp den styrka som det krävs att gå hela vägen!!

IFK gjorde en storsatsning för några år sedan, värvade VBK-spelarna, måltjuven Sami Laakkonen och målvakten "Jocke" Larsson. Men den satsningen brukar inom bandyvärlden kallas för "satsningen som kom av sig". Sedan satsade man på en invasion av pensionerade ryska spelare, som höll på att bli en spelfilm (Ryska posten), en komedi med regi av Hans Iverberg.

Förra året höll klubben på att få ett nytt smeknamn, omsättningsklubben, 15 spelare lämnade och ersattes med 11 nya spelare och framgångarna uteblev som väntat!

Inför årets säsong 2007/08 har man varit runt på kollo och värvat några enligt en osäker källa, talanger av världsklass. Men vi på BAOB-redaktion vi är skeptiska, mycket skeptiska, men den som lever får se sa njuren! Vi är dock helt övertygade att vi inte behöver ändra på devisen "IFK Vänerborg - laget utan framgångar"

Många är dock de vänersborgare med bandyn i blodet, som nått ända fram, som fått vara med och höja den finaste av alla bucklor, bandybucklan. Men då har dom i tidig ålder, medan dom kan utvecklas vidare, utvandrat till större och bättre bandklubbar, exempelvis Stefan Helm och Pontus Sundelius, som båda har vunnit SM-guld med mästarnas mästarklubb, Vetlanda BK.

Se även Vänersborg

IFK Vänersborg på nätet



Bandylexikon - BAOB ... zlip.to/bandylexikon/

"BAOB - Det lilla lexikonet, med det stora innehållet"

"BAOB - På nätet sedan oktober 2005"


Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar