12 augusti 2007

Dagens Ofärdiga

Med denna rubrik kan man ju lätt få för sig att det åter handlar om IFK Vänersborgs bandylag, för snacka om ofärdigt, men ...

.. så är inte fallet, det handlar om två nya skethus, två transformers, två dass som är på gång att förvandlas till färdiga!! Det till vänster är ett förfallet dass som en gång i tiden stod på Utö, Utö by the Sea, och det andra är ett välbyggd ett från okänd ort. Jag hittade det på en av bloggarna som speglar det övergivna Sverige, men är inte människa nog att hitta det igen :-)



Om jag nu inte har räknat helt fel. (Matematik är ju inte riktigt min starkaste sida!). När dessa två och det igår (Seths dass) är färdiga, har jag fått ihop de 50 dass, som jag lovat en gallerist, långt från de stora gallerierna :-).

Många har eller kanske rättare skrivet, en del har eller i alla fall någon har säkert undrat över varför jag har lagt ut alla dessa färdiga, halvfärdiga och ofärdiga skethusmodellerna i tid och otid. Allt har ett svar så även detta. Detta har varit en service till de som inte läser bloggen, men väl min mer dassålågiska sida! Nu har jag på ett mycket enkelt sätt (label: modellbygge) kunnat serva dessa läsare med "Det nybyggda"!

Andra bloggar om: , , , ,

6 kommentarer:

  1. Jag antar att detta Korsberga ligger granne med Nollberga någonstans i dina hemtrakter... Tråkigt. Man får väl helt enkelt invänta att ett mer näraliggande galleri önskar ha dina dass på visit.

    SvaraRadera
  2. Korsberga ligger ungefär en mil från bandymetropolen!
    Mest känt i Korsberga är kiosken, som är med i nån TV-serie med Ragge och hans polare vars namn jag inte kommer på.

    SvaraRadera
  3. Hm... Tänk ändå vilken stolthet de måste känna, byborna. Nå, jag får erkänna att ett av min ursprungliga hemkommuns landmärken är en grillkiosk: Mammas (i vilda Väsby, alltså) - den som ser ut som en flugsvamp. Jag hittade en fin bok om korvkisoker i en boklåda härförleden. Kanske nåt att spana efter? Kanske du har den rent av.

    SvaraRadera
  4. Men va underligt!
    Jag träffade en gång i tiden dåvarande ägaren till den kiosken, det var han som hade kommit på idéen med rysk kaviar på burgarna, allt för att bli omskriven i gamla Fibban :-)

    Jag har inte sett den boken, minns att jag läste om den, men den har fallit ner i glömskans djupa hål, ska å det snaraste gå in i bokhandel nära mig och kolla om den är nåt att ha.

    Var ett tag inne på att bygga gamla korvmojjar, det blev en.
    Han den tecknande Lundkvist skickade några bilder på fina korvkiosker som han hittat i Östergötland och kanske i en framtid??

    SvaraRadera
  5. Ryktet sa att någon (ej jag) glad i hågen vandrat in där med 400-500 lucidorer att spendera på en lyxsmask och att det då visade sig att de inte hade rysk kaviar på lager ;-) Troligen tur för personen i fråga.

    Lundkvist är en hejare på korvkiosker som vi vet. Kanske en dag du testar när du känner för en diversifiering av ditt imperiums verksamhet... (nu när du fyllt 50 och så)

    SvaraRadera
  6. I framtiden finns det nog alltid rysk kaviar i den korvkiosken och då har jag säker byggt ett gäng korvmojjar, samt blivit 50 :-)

    SvaraRadera