01 augusti 2007

... gås 8.856 ..

Svenska mästarna i speddvaj Elitlaget från Vetlanda förlorade gårdagens toppmatch i speddvaj mot Dackarna på Målilla motorstadion (G&B arena) med 50-44 inför fantastiska 8 856 personer. 8 856 åskådare. När var det lika många på en fotbollsmatch?? Det blir ännu mer otroligt när man betänker att det under dagen hade varit en för året typisk småländsk sommardag, med ideliga regnskurar.

Nåväl, när det gäller matchen så inleddes Nisses lag från Dackelandet bäst och ledde klart, men efter pausen i det tionde heatet, kom vetlandaförarna ifatt och efter det fjortonde heatet stod det 42 lika. Spänningen var på topp. Skulle Bosse "Speddvajdoktorn" Wirebrand åter bli en taktiskt kung?

Nej, så blev nu inte fallet. Målillaförarna avgjorde matchen med två snabba femettor och kvällen var förstörd. Men jag kan ta en förlust, jag kan konsten att förlora .. även i speedway, den vackraste av alla motorsporter.

Det är bara att gratulera Dackarna till segern, som nu ligger i tabelltopp tillsammans med Västervik. För Vetlanda blir det den långa långa vägen till en ny final!

Tyvärr skadades Vetlandas Jaroslaw Hampel redan i det andra heatet. Efter en tuff men ärlig kamp med dackarnas Fredrik Lindgren föll Hampel så olyckligt att han bröt armen. Hampel blir nu borta i allt mellan 3 till 8 veckor. Tungt!! Med två världsstjärnor borta, Crump klistrade ju ihop sin knäskål igår, så får Wirebrand använda all sin kunskap för att sätta ihop det bästa laget i kampen om kvartsfinalplatsen!!

Sa jag det? Sa jag att det var 8 856 personer runt den målillska jordovalen!! Sa jag det??

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. Läste att Hampel kan vara borta i 3 månader... Vore riktigt tråkigt. Bruten underarm. Svårläkt. Huga!

    SvaraRadera
  2. Ofan!
    Det låter ju jädrans trist och tufft för honom.

    SvaraRadera